Friday, December 20, 2013

lagu untuk diri sendiri XD


I look at you, you look at me
I look away, so you can't see
I'm dreamin of you

And you don't even know, you don't even know

That I'm fallin madly in love

With you, with you

And I wish that you were going
Crazy for me too...
And I sit alone in the darkest night,
My heart is pounding and I wonder why.

Why am I invisible, why cant you see,

Im in love with you ; are you in love with me ?

You show some signs, but I'm not sure
It's a secret love, and youre the cure
I just need to know
What you think about me, about me

Cause I'm fallin madly in love

With you, with you

And I wish that you were going crazy for me too
And I sit alone in the darkest night,
My heart is pounding and I wonder why.

Why am I invisible, why cant you see,

Im in love with you ; are you in love with me ?

And don't you think that maybe you and me
Could be a possibility

I just wish that baby you could see, you could see

That I'm fallin madly in love

With you, with you

And I wish that you were going crazy for me too
And I sit alone in the darkest night,
My heart is pounding and I wonder why.

Why am I invisible, why cant you see,

Im in love with you ; are you in love with me



Monday, December 16, 2013

continue story


Assalamualaikum pembaca...
hari nie nak post entry sambungan dari entry yang lepas....
kan saya ada cakap pasal dinner company kan entry yang lepas..
haaaa....nie yang nak story-mory nieee...
dinner nye minggu lepas... 10hb December 2013...bersamaan hari Selasa...
working dayssss....so ceritanya begini...
pagi tu kerja macam biasa....semua orang busy dengan meeting lah...documentation lah...surat menyurat lah...
busy...busy...busy.....zzzzz......
sampai ke tengahari....waktu lunch....saya pergi lunch bertiga jeee...
dua orang bos and me...kat kedai mamak alif....
orang lain tak nak makan lah konon nya sebab malam kan ada dinner...
so simpan perot katenyeeeeee... -_-
me? nak simpan perot? sorry lah wei....gua kerja perah tenaga...musti lah lapar cerita nya...
dinner tu dinner punya cerita lah...hidop kene makan...haaaa gituuu!
plus siapa yang kenal saya, kuantiti makanan yang saya ambil tak banyak...tapi!
BERULANG! XD
okay...sampai ke petang...semua orang busy...tak ada sape pon tanya pasal dinner...
masing-masing busy atau buat-buat busy...hahahahaha...XD
terasa macam masing-masing malas nak pergi dinner...
senyap....sunyi...sepi....busy dengan kerja...
kehulu kehilir....busy...busyy... **can you imagine??? XD
ada lah sorang dua yang berbunyi..."bila nya nak pegi nieeee.."
saya? senyap...sebab? sebab kalau semua tak pergi how come saya nak pergi...
sebab tak tahu jalan nak ke Hotel Royal Kuala Lumpur tu... -_-
sampai lah pukul 5 petang...
baru lah semua orang macam baru sedar dari tidur (kesibukan kerja) masing-masing...wahhh!!
siap-siap nak pergi dinner company kate nyaaaa....
bukan siap apa pon...solat and berkumpul....sebab nak pergi naik train... =D
okay-okay...you all kene pay attention kat perjalanan kami...sebab nye?
ADVENTURES!
kami naik KTM dari Setia Jaya sampai ke KL Sentral....after that tukar train...
planning nak naik terus ke Bukit Bintang...sekali salah beli tiket.... -_-
nak lah LRT turun kat Hang Tuah...hah! dah tu tukar train lagi...ntah berhenti kat mana pulak...
saya pon dah lupa..sebab banyak sangat tukar train...dengan sesak! ramai orang!
berhimpit...menyelit...mencelah....dengan bau masing-masing tak payah nak cerita lah kan...
bertolak dari office pukul 5...sampai Royal Hotel pukul 7...
sampai hotel...pancit derrrr....lalok...
sampai-sampai tu boleh je nak teros makan...steamboat!!!
memang macam sedap...tapi seriously, lepas berhempas pulas nak train tadi...
selera makan ku dah tertutup! memang lapar....tapi saya makan sikit je...
tak berbaloi pon bayar kan untuk saya RM55....sebab kalau ikot kiraan saya, saya makan RM 5 jeeee....
yang lain tolong ambilkan makanan and masakkan orang...
okay time nak balik pulak....pukul 9 pm...
kami antara yang terawal nak balik...konon nya takut train tak ada...malam sangat...
beli lah tiket nak ke KL Sentral balik...baget train sampai teros naik and sampai lah dentinasi...
masa dalam train saya cakap kat member, "lagi 2 stesyen je nak sampai KL Sentral..tak jauh...legaaa..."
lepas tu leka lah bersembang..mengenang perjalan pergi tadi konon nyaaa...
tetiba telinga saya tertangkap bunyi "Chow Kit"...dengan laju and pantas nya, mata tengok laluan train...
saya pon cakap kat member "Ida, kenapa Chow Kit eh? Patut nya tak ada Chow Kit"
"ye ke...salah dengar kot..." jap lagi train berhenti...signboard tulis "CHOW KIT"..
hah!! sekian terima kasih....memang kene turun sebab salah naik train....
lepas turun semua bantai gelak....tak sorang pon sedar yang kami salah naik train...
Ya Allah....dugaan....kalau tak perasan memang sampai Titiwangsa lah kami...
Saya nie memang zero lah pasal nak train...jalan Key Ell lagi lah zero...
yang tukang guide jalan boley ajak sesat jugak....hahahaha...adoi....parah..
nasib baik lepas tukar train tu..kami sampai jugak kat KL Sentral...
last train kami naik berhenti kat Setia Jaya...Thank God...kami selamat sampai...
memang perjalanan yang panjang, mencabar, kelakar....
kenangan... XD
okay lah readers..panjang pulak cerita kali nie...hahaha....thanks sebab sudi baca...

Assalamualaikum =)

Friday, December 13, 2013

duit...duit...


Assalamualaikum readerssss...
Banyak new story nak share sebenarnyaaa...
dengan story dinner company yang sangat adventures plus lawak!
dengan story nak mengadu nasib...hahaha XD
first story....
My baby kanchilll M*L 1*4*....tak ada dah dengan sayaaa...
hantar balik muOoo...sebab nak renew road-tax..tukar nama...
dan disebabkan itu....mak patah kaki nakkkk...!!
nak pegi mana pon kene minta tolong orang hantar kan...letih lah....
pergi kerja dengan member saya yang 1 rumah 1 office tu...menumpang kejap..
alahai...weekend nak wat apaaaa...dah la kereta tak ade..hurmmm
kalau ade kereta boleh jugak lah keluar....hilangkan bosan...
dan disebabkan nak tukar road-tax nak tukar nama bagai tu lah...
bulan nie agak kesempitan wanggg.... T_T
insurance je dah beratus...hai lah nasib badan...hurmmm...
bukan nak mengeluh...tapi mengenang nasib hidup kat dunia dengan serba kekurangan...
tapi tetap bersyukur..sebab ada lagi hamba Allah yang hidup susah dari diri ini.....
dugaan...ujiannn... ALHAMDULILLAH...
okay..next story will be at my new entry...

Assalamualaikum... =)

Monday, December 9, 2013

terbaru


Assalamualaikum everybody....
Lama sangat dah kan tak bercerita mengarut dalam blog nie...
konon-konon nya busyyyyyy....puii... =P
sebenarnya mood nak menaip tak ada...
sebab tu blog nie senyap je...tak ada story baru...
kali nie? sedikit rajin...
banyak idea dalam kepala nak diluahkan di blog nie...
tapi disebabkan banyak sangat tu lah tak tahu macam mana nak start...
tak tahu apa yang hati ingin berkata saat ini...tak mampu untuk diluahkan dengan kata-kata..
benar atau pon palsu...betol atau pon tipu...
yang pasti saat ini....diri hanya memerlukan kejujuran..
kebenaran yang mungkin bagi seseorang harus disorokkkan...
tetapi kebenaran pasti terbentang suatu hari nanti...
itu aku PASTI...dan tersangat PASTI!
mungkin diri ini harus mempertingkatkan persediaan untuk mengetahui kebenaran...
perkara yang konon nya terkantoi tu, mungkin petunjuk....kuat wahai hati...
dan mungkin jugak tu kebenaran yang kau cuba sampaikan untuk aku...hint...
jangan risau wahai hamba Allah..
sesungguh nya Allah bersama dengan orang yang benar...
wahai hati...tolong dengar kata sekiranya tak mahu disakiti....
kini..diri ini pasrah....redha....

Assalamualaikum... =)

Tuesday, November 19, 2013

updating......


Assalamualaikum....
hari nie mood untuk meng-update blog....
apa yang nak di-update? saje lah nak mengaruttt....story mory..
last weekend kan balik muar! pehhh!! memang terbahek lah...
balik shah alam...bawa macam-macam....hahaha...
rempah mee bandung bawa berpeket-peket...
mee siput bawa berkoyan-koyan...hahaha...
tapi bila sampai opis, mee siput tu ilang sekelip mata...hahaha XD
yang tinggal sambal..sebab sambal nye banyak sangat...
sekarang rasa macam nak balik muar beli lagi mee siput tu...XD
dua hari nie, pegi kerja sendirian berhad...of cos lah naik kereta...
tak kan lah sorang-sorang saya nak pegi dengan train...scary okayyy! >_<
bahaya untuk seseorang yang digelar gadis jalan sorang-sorang kat bandar besar gini...puii! XD
member saya yang dua orang tu konvo kat dungun! congrate korang...
ok lah...tak ada idea dalam kepala nie..tapi rasa nak update jugak...hah ini lah jadi nya...

Assalamualaikum kalian =)

Friday, November 15, 2013

apa kena lahai..


Assalamualaikum semua...
ape tak kene lah dengan aku hari nie.....effect dari semalam ke...??
adoiiii...tak penah macam nie....pagi-pagi bangun mata bengkak...
pastu masuk toilet..pas mandi lupa nak basuh muka and gosok gigi...
teros pegi siap-siap iron baju and pakai baju...
masa nak pakai bedak...baru teringat tak basuh muka and gosok gigi lagi...
GILAAA! tak penah aku lupa benda-benda gitu....
gosok gigi and basuh muka tu benda wajib okayyy!! tapi aku tak wat pagi tadi??!!
sah aku dah tak betol!
laju aku teros pegi wat bende wajib tu..gosok gigi and basuh muka! XD
okay-okay...habis cerita kat umah...kat office pulakkk...
selalu kalau naik kereta pegi kerja, mesti singgah beli nasi lemak...
tapi tadi...aku tak ada mood nak makan even semalam tak makan pape....tak lapar...
so sampai office wat air milo makan dengan biskut jee..hehe..
selesai je makan and minum....teros serta merta sakit perot...
okay! usually if aku nak pegi toilet melaksanakan hajat...
sepatutnya jam, cincin 2 ketul kat jari aku tanggalkan...
aku pon teros ke toilet dengan cawan kotor..lepas melaksanakan hajat kononnya nak basuh cawan tu...
lepas tu...selesai perkara kat toilet..aku dengan tak bersalahnya jalan teros pegi ke tempat duduk..
cawan kotor tu boleh pulak aku tinggal bodo kat sink...
dah separuh perjalanan baru teringat cawan tak basuh...dah jadi satu kerja pulak patah balik pegi pantry semata nak basuh cawan seketul tu..haih...-_-
siap basuh...balik tempat dan masa mengupdate blog nie..baru ku sedar yang aku cuma tanggalkan seketul je cincin masa pegi toilet tadi....
dah betol lah tu...tak penah aku wat bende pelik gini....
adoyai...mana lah aku letak fikiran aku nieeee -_-
hope lepas nie tak ada bende pelik lagi aku wat.....

Assalamualaikum...

Thursday, November 14, 2013

ku mohon


Assalamualaikum...
kalau macam nie rasa nya sakit...sayang kat orang....
ku rela rasa ini hilang dan tak muncul lagi....
kenapa perlu air mata terlalu murah untuk orang yang belum tentu keluarkan air mata untuk kita....
ku mohon rasa itu hilang untuk selamanya...
mungkin ini petunjuk untuk ku...
ku mohon semoga aku boleh menghilangkan rasa ini terhadap manusia itu...

Assalamualaikum..

Tuesday, November 12, 2013

hanyalah mimpi..I wish


Assalamualaikum...
hari nie pegi kerja dengan keadaan mata yang sangat mengantuk...
macam nak tertutup...mujur lah hari nie pegi kerja dengan kereta...
as usual, my friend drive...kalau nak saya yang drive memang tak sampai office lah jawab nya..sebab badan keletihan tak tidur for the whole night...
tak tahu kenapa..lately nie, susah nya nak tidur...
if tidur pon mesti tak lena....pukul 2 3 pagi terbangun..terus tak boleh tidur....haih -_-
hati macam tak tenang...otak tak rehat...tak berhenti berfikir...
nak kata hal kerja...memang tak lah...haih...cepat tua lah kalau macam nie..haha
malam tadi dapat mimpi buruk...harap itu hanya lah mimpi..
bila teringat mimpi semalam...laju jantung...takut...
harap tafsiran mimpi yang selalu aku dengar berkenaan mimpi aku semalam...tak menjadi kenyataan...
bak kate dia...jangan percaya...huhu...
hati tak tenang...

Assalamualaikum..

Sunday, November 10, 2013

limit sayang


Assalamualaikum pembacaku...
dah lama nak meng-update entry blog nie sebenarnya...
cume akal mencari idea-idea yang sepatutnya untuk di ceritakan dalam nie...
kang story mory pasal bende ngarot selalu...orang naik bosan...=P
okay tajuk kali nie berkenaan dengan SAYANG...
diri ini mengaku...saya sayang pada kamoo....hamboiii! puii
ye...serious nie...maybe awak tak tahu...sebab saya tak bagitahu...
plus awak tak kan nampak sebab semua yang saya buat depan awak tak menggambarkan saya sayang awak...
sebab??
sebab saya pon tak tahu apa yang awak rasa dengan saya....
kadang-kadang awak cam okay...kadang awak cam tak peduli langsung kewujudan saya depan mata awak....i am invisible!
untuk pengetahuan awak...mungkin bagi awak bila kita dah sayang....semua nya boleh....
tapi bagi saya....even saya sayang awak sampai mati...lautan api sanggup di renangi...JANGAN NAK BONGAK! be logic okay!
sayang tu ada limit...selagi awak belum menjadi yang halal untuk saya....
selagi tu kita ada batasan....tak kesah lah kalau awak nak marah and start nak benci saya sekali pun...
saya redha...saya terima...sebab saya yakin Allah tu maha mengetahui lagi maha penyayang...
saya takut langgar perintah Nya....saya takut dengan kemurkaan Nya...
saya mengaku...saya bukan lah alim or warak sangat pon....kadang aurat pon tak terjaga...solat pon tak penuh...
saya rasa awak sebagai lelaki yang selalu mendirikan tiang agama kita, solat 5 waktu tak tinggal, awak lagi faham...apa itu batasan agama...
kalau awak boleh hormat kawan perempuan awak yang lain, awak hormat kawan baik perempuan awk tu, awak jaga dia macam awak jaga orang penting dalam hidup awak....
kenapa awak tak boleh jaga and hormat saya macam tu? kenapa perlu berbeza?
saya harap sangat-sangat awak baca pos nie....sebab pos kali nie memang khas untuk awak...

Assalamualaikum.. =)

Thursday, November 7, 2013

buah fikiran


Assalamualaikum pembaca..
Adakah anda dalam keadaan sihat? harap sihat selalu...amin...
lately nie kesibukkan melanda diri....keletihan yang amat sangat dapat dirasai...puii..ayat!
kenapa tetiba terlintas dalam kepala untuk cari kerja lain?
haihh! makin kuat naluri tu berbanding sebelum nie...
tapi yang tersangat pelik...bila terasa sangat-sangat nak keluar dari company sekarang nie..
tak ada pulak dapat offer dari mana-mana....hati dah willing niee..
before nie, hati tak willing..tapi selalu dapat offer kerja tempat lain...
"Allah tak memberi apa yang kita nak..tapi Allah memberi apa yang kita perlu"
kadang terasa diri ini tak tahu apa hala tuju hidup ku...
kenapa aku rasa aku macam sesat dalam dunia aku sendiri...haishhh...
mana boleh macam tu...sue! bangun! hidup kau..engkau tentukan!
tetiba teringat seorang hamba Allah pernah cakap...
1. awak nie nampak "busy" tapi kalau tak ada orang guide awak, awak sesat...
2. awak nie umpama cermin...kalau awak dengan kawan-kawan, orang akan nampak awak dulu..
ye..memang tak patot percaya...tapi selalu bermain dalam kepala...
astaghfirullahalazim....

Assalamualaikum...

Monday, November 4, 2013

hari yang sangat sibok


Assalamualaikum semua...
dah petang-petang time nak balik nie lah baru dapat duduk rehat dengan aman dan damai..
tak bape nak aman damai sangat lah...
dalam kepala ada lagi kerja tak siap..tertangguh.. -_-
tapi diri mahu rehat..otak mahu berpikir bende lain...lainnnn...
bukan urusan kerja...penat satu hari kepala di kerah berpikir dengan kerja yang melimpah-ruah..
hah..mentang-mentang baru siap kerja...ayat nak gud-gud..haha XD
what plan for tomorrow? still dont have any plan...
esok cuti tahun baru untuk umat islam kan...maybe duduk kat rumah je kot..
itu yang terbaek...kot lah....
bosan pulak tetibe rasa...kan best kalau ada geng yang dapat diajak buat benda yang saya suka..
teringin sangatttttttt nak main go-cart....kayakkk...rock-climbing..flying-fox...
Ya Allah sumpah best kalau dapat aktiviti tu...keluarkan peluh..!
tapi sape yang minat? ada tak sesape yang sudi ajak....huhu
ok lah...time untuk stop typing and mengadap PC...
sakit mata ngadap PC satu hari...letihhhh..

Assalamualaikum..

Friday, November 1, 2013

keliru


Assalamualaikum....
hati keliru dengan dia....
tak tahu macam mana nak story mory kat sini...
dia bersungguh atau bermain dengan perasaan hamba mu ini Ya Allah...
aku mohon petunjuk mu...lindungi hamba mu dari bisikan syaitan yang mampu membawa hamba mu ini ke jalan yang tidak diredhai mu.....AMIN...
sungguh hati ini keliru....aku takut aku lemah dengan bisikan syaitan....
Ya Allah aku mohon perlindungan mu...kuatkan iman kami...
AMINNNNN....

Tuesday, October 29, 2013

SPAN =)


Assalamualaikum sahabat-sahabat! =)
hari nieeee nak senyummmmm sampaiiiii telingaaaa dariiii pagiiii sampaiiii laaa malammmmmm...
haaaa...you all can see tak....betapa bahagianya jiwa iniiii...hehehe
semalam kan my birthday....
at first nak cakap birthday i semalam x best! penat! -_-
sebab my company buat sedikit event...so balik malam...
and for so sure..i am not celebrate my birthday oaky!!
nak buat macam mana..dah keje kan...terima lah dengan hati yang terbuka lagi redha...
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~~~
ya allah hati nie sungguh lah terharu dan berbunga-bunga...
sebab kawan baik saya masa diploma...bukan bunga...
the guy yang saya story mory dalam blog nie lahhh...bukan dia yang saya admire jugakkk...
dia belanje saya makannnn!!! hahahaha...
lepas balik dari event...dia cakap nak pick me up kat rumah...
so..without say NO...saya pon bersiap...sampai rumah teros siap nak keluar balik..
hahahahaha....lamaaaa sangattt tak jumpa diaaa..
ya allah...betapa rindu nya lah saya kat diaaaa.....
sepanjang jumpa tu...orang boleh nampak saya excited okay...
senyum tak lekang dibibir...wahhh! hahahaha
sampai member saya tu tegur...he said "you nie memang suka ketawa eh..hehe"
haha...mesti lah I suka ketawa...sebab you ada dengan I...hahahaha XD
jujur saya cakap...hilang semua rasa penat and marah dalam diri lepas keluar dengan dia..
padahal tak ada story pasal kerja ke problem pon dengan dia..tapi...
tak tahu kenapa macam tu...saya selesa sangat-sangat kawan dengan dia...
sama perasaan tu bila saya dengan bunga...
rindu saat saya share everything dengan dia...semuaaaa! sedih gembira marah geram bahagia!
nanges...gaduh...maki...haaaa...tu dolu-dolu la kannn...
sungguh rindu sangat-sangat....
satu berita baik dari dia...he have a girlfriend!!!! wow!
okay-okay..nak bagitahu..awek dia comel dohhh..hehehe...^_^
alahai patot pon sekarang susah nak pick up phone if saya call...hahahaha
anyway kawan...I happy untuk you...if anything you nak story macam dulu..I am here for you..
hari nie mood sangat bahagiaaaaa ^___^

Assalamualaikum =)

Monday, October 28, 2013

happy birthday


Assalamualaikum awak-awak diluar sana.... =)
pagi-pagi dah menaip and meng-update blog...kehkehkeh...
to let you all know...today is my birthday!! yeyyy!!!
okay-okay..tua sudah okay...
bila mau kawin? hahahahaha... **gatallll
thanks for all the wishers and the pray you all giving to me...
aminnnn ^__^
cuma nya birthday tahun nie tak semeriah dulu taw -_-
surammm je rasa....dah lah tak dapat balik muar hari tu.... T_T
bunga tak ada dengan aku hari nie....sedih... T_T
tapi thanks mereka tak lupa birthday aku... love you all dear...

Assalamualaikum ^_^

Friday, October 25, 2013

merepek kerepek


Assalamualaikum everybody.....
tajuk entry yang lepas "did you really care?"...
tapi yang membebel dalam tu macam tak de kene mengene! hahaha...
apa pon tak boleh lah...mesti yang bace rasa cam nak sepak je writer nya kan XD
okay-okay this time punya entry pon memang ngarot....
sebab masa taip nie perot tengah penuh lagi kekenyangan.... -_-
bila perot penuh dengan makanan maka mata kita pon automatik lah macam nak tertutup...
memang best sangat-sangat kan kalau dapat tidur petang-petang gini....
dah lah duduk dalam opis yang ber air-cond....
plus petang nie tak ada pulak orang-orang nyaaaa...sumpah lah seronok kalau dapat tidurrr..
nikmat yang tak terkata... XD
ntah apa lah jari nie merapu menaip....kalau ada yang membaca nya mesti lepas nie dah tak baca dah next entry blog nie..hahahaha...
nasib korang lah kan =D
adoiii...tetiba sakit kepala....lately nie selalu sangat lah sakit kepala menyerang...
mengapakah....mungkin sebab cuaca plus pemakanan yang tidak teratur...
okay-okay tetiba teringat esok kene pegi Tg Malim... T_T
sumpah lah kemalasan menguasai diri....adoiiii...!!
kenapa diri ini juga yang terlibat????????
nak kata pekerja cemerlang...TAKKKK...
nak kata orang penting....memang jauh sekali lah cite dia...
hai lah nasib...ish! tak baik mengeluhhhh!!
ok lah awak-awak yang dah terbaca entry ngarot nieee...
jari dah penat nak menaip...walaupon idea mengarot tu banyak melambak lagi melimpah ruah...
lastly....jaga diri baik-baik...ingat orang tersayang...
ingat Allah selalu...

Assalamualaikum =)

Wednesday, October 23, 2013

did you really care?


Assalamualaikum kawan-kawan...
okay-okay story mory kali nie nak tulis pasal sedikit kehairanan campur kesedihan ditambah dengan ketidak logikkan...
haaaa...hape bende nye lah tu kannn.....
selalu perkara nie bermain dalam kepala..tapi tak mampu nak diterjemahkan dalam bentuk perkataan seterusnya bertanya terus kepada tuan punya diri.....
complicated nye lah hai.... -_-
kadang terasa kehidupan ini sangat complicated....
tak semua boleh diluahkan dengan kata-kata walaupon terasa sangat-sangat nak terkeluar kata-kata nya tu...
apa yang complicated sangat? perasaan...
ntah kenapa hati nie selalu dibisik dengan bisikan syaitan untuk membenci, mencurigai...semua la yang negatif..
Dia yang ada dalam hati kini...harus aku lupakan atau macam mana?
sometime dia menunjukkan respon yang positif...
sometime respon dia negatif lagi menyakitkan...

Ya Allah aku mohon petunjuk mu...sesungguhnya hati hamba mu ini cuma satu...
semoga hati ini terisi dengan insan yang tepat lagi layak....hanya Engkau maha mengetahui...
Sesungguh nya tak pernah sebelum nie aku mendoakan seseorang yang bergelar lelaki selain ayah ku...
kini Dia juga tersenarai di dalam doa ku....
lastly...

Assalamualaikum

Thursday, October 10, 2013

merepek


Assalamualaikum wahai pembaca....
actually ari nie tak de story best pon yang nak di sharing is caring kannnn....
cumanya..tangan gatal jugak nak menaip...
so sesape yang rase malas nak bace story kali nie better tak yah baca...
sebab nya korang akan terbaca post merepek nie..hehehe
tadi pergi kerja with my friend lah macam biasa....bertiga...
one of my friend text me and said...
"awak, ari nie naik kereta awk boleh?" he said..then I reply.. "k"..
ringkas dan bermakna...haaaaaa....hahahahaha....eh eh..
you all jangan pikir bukan-bukan okay...
suddenly I tough..."dah alang-alang guna kereta aku, baik drive je sampai ofis"...
without any discussion or so what ever...masa kat kereta I said...
"pergi dengan kereta lah".. my freind "nak p dengan keretea??"..me "aah"..
tak perlukan persetujuan ramai plus itu kereta saya kannn....so pergi dengan kereta..
yang tersangat lah bagus nyaaaa....hari nie jalan tak jemm ponnn!
amazing okay! my friend said "eh..tak jem...kan bagus kalau hari-hari tak jem"
then me "aah..sebab dia tahu saya nak bawak kereta hari nie.." =P
sampai office memang cemerlang! 8.20 am dah sampai depan office... XD
pekerja cemerlang lah kata kan...wahhh! perasan lebih! hahaha...
sebelum sampai office sempat pegi beli nasi lemak...okay..
nie effect dari makan nasi lemak lah nie...kemalasan nak wat kerjaaa...
so menaip and updating blog lah jawab nyaaaaa XD

hari nie birthday my best ever friend! cantik kau no. tarikh lahir dia!
10.10.2013 cuma tahun je lah tak kene...hehehe...
pastu tadi sampai office, sebab dah terawal sampai nya kannnn, call lah dia kejap...
sembang...ngumpat....sempat pulak menitiskan air mata...sebab rindu...heeee
lama gak lah sembang...1/2 jam lebih sikit..kehkehkeh...
jangan heran lah...air mata nie memang terlalu murah untuk mereka yang aku sayang..
BUNGA...kadang tak ada sebab pon air mata nie boleh mengalir....
sebab ape? sebab mereka yang aku gelar bunga....S.A.H.A.B.A.T...
tanpa mereka..aku bukan aku...aku kosong...mayat hidup kot..haha
anyway sayang...happy birthday to you...
always love you also bunga-bunga yang lain....
maybe aku bukan yang terbaik untuk korang..korang terima aku seadanya
thanks for complete my life...
THANKS SAHABAT...

Assalamualaikum =)

Thursday, October 3, 2013

kawen


Assalamualaikum awak-awak sekalian...
okay-okay sebelum semua orang excited nak bace post yang bertajuk kawen nie..
sape yang dah menjalani kehidupan sebagai suami isteri?? =P
dalam lingkungan usia 20++++ nie mesti dah ramai yang merancang untuk membina masjid...
melangkah ke suatu alam iaitu alam perkahwinan....
meninggalkan alam bujang...bosan kan alam bujang nie...hahaha XD
sape tak nak kawen tu rase nye dia ada masalah dengan jiwa dia kot...hehe
okay..when we talk abou marriage...wow! so excited! **gatal!
sebenarnya diri ini pon sedang mencari si peneman hati hingga ke hujung nyawa...
eh eh..kawen nie bukan main pondok-pondok eh...
ramai tak caye yang diri ini tak adaaaa...what u all call...boyprennn!
sorry la...boypren-boypren nie gua dah tak layan lah....haaha...belagak!
bukan macam tu....
zaman untuk bermain dah habis...so diri ini inginkan yang serius...
you know serious??
ye....yang serious untuk menjadi future husband...
saya mencari seseorang untuk dijadikan teman hidup yang bergelar suami..
kalau lah yang saya admire tu memang dijodohkan untuk saya...wahhh!!
bersyukur sangat2..hehehe...gatal tetibe =P
tapi rasa nya saya tak kan berterus terang....biar lah rahsia...
if betul dia untuk saya...Allah akan permudahkan nya...
Dia maha mengetahui apa yang terbaik untuk diri ini...aminnnnn.... =)
so maaf lah kawan-kawan if you all ingat saya sombong or jual mahal...
sudah tiba masa nya kita berpikir panjang..heeee
konon-konon matured! hahaha..
ok lah..nak habis time rehat.....sampai sini dulu coretan nya...

Assalamualaikum ^__^

Wednesday, October 2, 2013

mimpi


Assalamualaikum semua...
Sebelum memulakan coretan hari ini...sekali lagi..
sepuluh jari disusun memohon maaf atas kekasaran post yang lepas...
habis about last post....end of story...

Semalam macam biasa lah balik kerja lepas buat apa yang patot...
mandi, makan, solat, tengok TV....and then tido...
as usual tido mesti lah tak lebih dari pukul 12 malam kan...hahaha XD
almaklumlah bekerja..penattt...puiiii...
penat lah sangat...hahaha
yang tak disangka-sangka ialah.....ku bermimpi...
mimpi pon bising ke? hahaha...no...no...no....
nie bukan mimpi yang biasa-biasa taw..luaq biasa...
hah! bukan mimpi basah okay! -_-
malam tadi tak terpikir pon pasal dia yang ku admire....tapiiii...
tetibe mimpi pasal diaaaa!! wahhh!! hahaha....kelakar pulak...
nampak tak syiokkk sendiri sampai mimpi kan manusia tu... XD
2 kali pulak tu mimpi pasal dia....hahahaha....adoi parah...
nak taw mimpi pasal ape? mimpi dia meluahkan perasaan kat saya!! 
dia meluahkan perasaan tu sambil nanges!! hahahaha XD
wooiii...gile ke hape dah aku nie...hahahaha....lawak!
dah lah syiokk sendiri boleh pulak mimpi orang tu nanges sebab luah perasaan kat kau!
mabok! XD
tapi kan...kalau jadi kenyataan... 
Ya Allah! bersyukur lah sangat2...memang teros terima dia lah! XD
okay-okay dah melalut dah nie...hehehe...
anyway lepas terjaga dari tido and bermimpikan dia tu....terus saya hadiahkan al-fatihah untuk dia supaya dia dapat rasakan apa yang saya rasa.... insya-Allah...
ok lah readers...if baik hati tolong lah doakan yang terbaik untuk diri ini...
if nak doakan diri ini dapat bersama dengan si dia pon lebih baik...kehkehkeh...
**gatallll
eh eh..tengah2 taip story nie tetibe terkeluar pulak lagu yang penah dia suruh saya dengar....lagi berbunga hati nie...hehehe =P

Assalamualaikum! =)

Monday, September 30, 2013

kalau gua dah menyampah


Assalamualaikum sayang-sayang ku semua...
okay...you all nampak tajuk entry kali nie macam ala-ala ganas gitu kan...
sebelum jari laju menaip idea yang sedang mencurah-curah nie...
firstly...saya nak mohon maaf diatas kekasaran entry kali nie...
maybe saya akan menggunakan perkataan "aku" untuk membahasakan diri...

The story begin...tapi tak tahu nak start cerita dari mane..hahaha
okay-okay aku nak teros cakap aku tak puas hati dengan hamba Allah nie...
aku malas lah nak story mory panjang...semua dah beso...dah tua!
lu orang boleh pikiaq guna kelapa hotak!
bukan kepala lutot!
maybe korang tak penah tahu perangai aku sebenar kan....hangin aku korang tak penah pikiaq!
sebab aku tak nak tunjuk at the first place...
tapi korang nak sangat aku tunjuk true color aku lah sekarang nie cite dia kannn...
gua dah penah cakap jangan wat gua menyampah! tapi lu pikir gua sembang kosong kannn....
tadi lu call gua, lu dengar gua gelak...lu jangan pikiaq gua lupa dah ape lu buat...
lu jangan buat tak tahu...masa lu akan tiba..
ape aku cakap nie bukan untuk hamba Allah tu sorang je okay!
semua yang buat dajal kat aku..sesape lahh...
jangan korang ingat aku bergelak ketawa bersama...aku tak kesah ape korang buat....
aku tak nak penat kan diri balas ape korang buat...sebab...
Allah maha kuasa...Dia maha mengetahui...
jangan tanya and maki orang kalo urusan lu orang semua jadi susah lepas nie...
aku percaya Dia banding dengan manusia yang semua nya PLASTIK!
bukan mendoakan...tapi...
WHAT GOES AROUND COMES AROUND

sebelum tutup..again ku mohon maaf entry kali nie agak kasar...
sebab aku geram dengan perangai manusia yang senang-senang LEPAS TANGAN!
memang terpuji perangai kauorang tu!
cakap kat orang tapi sendiri pon buat...
LU SEMBANG LEBIH LA BRO!

Assalamualaikum


Monday, September 23, 2013

crazy time


Assalamualaikum everybody...
haaaaa....nampak tak keceriaan nyaaaa... =)
oopppssss jap2...i'm bleeding....jerawat pecah..hahahahaha XD
jumaat dan sabtu yang lepas...adalah hari yang bahagia buat diri ini...
ALHAMDULILLAH... ^__^
sebab ape? sebab my friends from jay beee datang shah alam oiii...
hang out with them...memang gempak! XD
actually tak plan pape pon nak jumpe ke stay up ke...tak de pon...
bende mengejut..plan last minit..hahaha..=D
ape yang saya happy sangat ialah kawan baik saya dah baik dengan saya balik...=)
ALHAMDULILLAH....
ada sedikit perselisihan kefahaman sebelum nie...
and i'm sure tak ramai yang tahu hal nie...
if ade yang tahu pon maybe just pretend macam tak tahu...
jangan pikir diri ini tak mengetahui nyaaa..hehe..
but its okay...everything goes well...Alhamdulillah...
diri ini juga diberi peluang untuk explain perkara sebenar kepada nya...
sesungguhnya aku tak buat sesuatu if tak ada sebab...
dan kanag-kadang sebab tu tak mudah untuk diberitahu...
dan sebab itu juga bukan mudah untuk dikongsi bersama...even kita bersahabat dunia akhirat...
percaya pada aku..
aku akan beritahu semua nya if aku yakin dengan penerimaan mu sahabat...
okay okay..tutup kes lame....buka cerita hari tu..
Ya Allah...Dia makbulkan doa aku untuk berjumpe mereka....
lame diri ini menunggu saat gumbira itu datang..hehehe...
finally on that day...i'm became my self....sebelum nie, tak tahu jadi diri sape..hikhik..
hari tu jugak pillow-talk with her...sampai tidur lambat..hahaha
even sekejap diri ini sangat bersyukur....ALHAMDULILLAH...
even dah 2 hari lepas mereka bersama ku...tapi kesan senyuman and gelak ketawe nye sampai pagi nie hoiii..hehehe...
berbunga sungguh hati nie.... ^_^
lastly, hope kami dipertemukan lagi di hari yang lain...dipertemukan dengan lebih ramai....rindu mereka =)

Wednesday, September 18, 2013

bersukan


Assalamualaikum readers ku sayangggg...
haaaaa...u all nampak kan tanda-tanda orang tengah happy...hehehe
ALHAMDULILLAH happy....syukur =)
sebab apa happy? sebab semalam dah bersukan...
haaaa...mak bersukan semalam anak-anak...tak caye? hahahaha
bersukan lah sangat!
main hentam kau je main badminton...luar garisan pon ko pukul bola tu..hahahaha
paduli pulak aku! hahaha..janji dapat sambut bola dengan cemerlang.. XD
cemerlang katanyaaa...puuiiii...
seriously lame saya tak main badminton....
last main nya pon tak ingat bila tah...hahahaha...
semalam dapat pegang reket...hamek kau! XD
balik-balik keje lepas mandi and solat terus gerak pegi dewan...
kebulOq jugak lah sebenarnya semalam mase main tu...
mane tak nye...tak dinner....kalau dinner dulu mesti pancit lah kan... XD
okay! disamping bermain badminton (ayat bakal guru ganti) XD
ada anak sorang staff ofis saya.... sumpah budak tu comel! ^_^
memain lah jugak dengan dia....layan kan kanak-kanak....
mula-mula tu malu-malu cat...dah lepas tu hilang kemaluan nyaaaaa.....
kemaluan disini bukan membawa maksud censored okayyyy!! -_-
layankan je budak kenit tu main bola....alahai dia sangat comel!! ^_^
finally semalam saya menjadi diri saya yang sebenar....
ketawa and berlari macam kanak-kanak riang.....hahahaha XD
miss my true color XD
okay lah kalian semua....nak log out...
lain kali sambung cerita lagi...daaaa.....
Assalamualaikum! (jawab taw...tak jawab dosaaaa)

Tuesday, September 17, 2013

rezeki


Assalamualaikum semua...
firstly saya nak say.....ALHAMDULILLAH...
syukur pada Allah...setinggi-tinggi syukur....
sesungguhnya Dia maha pemurah lagi maha pengampun....
bersyukur kerana Dia memberi saya kesempatan bernafas di atas dunia ini lagi...
bersyukur kerana pintu rezeki dibuka untuk saya pagi-pagi nie...
ALHAMDULILLAH...
pagi tadi dapat call from MRSM Muar....call for interview...
"Guru Sandaran Matematik Tambahan"
choiii....guru add math tau tak...!!!
tahu tak add math saya nie dapat ape mase SPM???
ish jangan wat hal la wahai cikgu MRSM oiiiii....
saya nie SPM tu pon takat lulus je...
sekarang nie nak suruh mengajar budak2 yang amek add math pulak?
ish jangan wat koje gileeee...hahahaha
anyway sangat-sangat lah bersyukur ke hadrat mu illahi...
actually saya tak pernah pon apply apa-apa yang berkaitan GURU...
suddenly saya dapat call untuk jadi cikgu sandaran..
itu nama nya rezeki......
insya Allah i will grab the opportunities...
bukan senang nak dapat rezeki bergoloek-golek cam tu kan...
bergolek depan mata lak tu..kihkihkih...
so readers....doakan yang terbaik untuk diri ini....
if dapat jadi cikgu pon seronok jugak..weeeeeeee~~
see u readers...muah2!! =D

Friday, September 13, 2013

baju korporat


Assalamualaikum semuaaaaaaaaaaa ^_^
hamboi happy kannn..nampak kannnn..kihkih...
semalam kaaannnnn...
semalam I pegi buat baju korporat enem / KOPETIWI taawww....
ape yang seronok sangat lahai buat baju je pongg...
seronok sebab semalam balik awal..hahahaha... XD
Since keje and stay with my friend balik keje asyik lambat kan..
tak kul 7 sampai rumah tak sah lah...hehe...
kate pon keje kan...so its okay XD
harap harap baju korporat tu cantik lah...fit dengan badan i...
harap sangat sangat ^____^
yeah...sekarang nie I try to make a distance with that person....
so i hope i'm not going hurting myself.....i hope sOoooo....
hope everything will going okay...aminnn...
ok lah nak sambung keje walaupon sebenarnya tak ada keje..kihkihkih...
see u next post ^_^

Tuesday, September 10, 2013

mulut terkunci


Assalamualaikum semua...
Lama pasang niat nak meng-update blog nie..tapi asal buka je new post...otak blur...
ada idea tapi tak tahu macam mana nak story....aigoooo
penah alami? mesti penah kan...tipu kalau tak penah... =P
actually sekarang nie pon mood nak menaip tak ada..tapi gagahkan diri sebab idea dan banyak persoalan dalam kepala yang tak boleh keluar melalui mulut...
apa persoalannya? saya sendiri tak tahu macam mana nak start...
sometime i just feel like...i should give up my feeling toward that person....-_-
tapi susah...i try for many time....
dulu penah rasa kat sorang hamba Allah perasaan macam nie...
tu pon bertahun nak lupakan..and now! terjebak lagi...macam mana...? buntu...
kenapa ada perasaan kat dia? 
dia tak penah kesah pon pasal saya...tak pernah ambil tahu....
layanan dia berbeza untuk diri ini berbanding teman-teman yang lain..
kenape???
soalan tu pernah dituju pada dia...dan jawapan nya sungguh diri ini tak boleh terima...
mungkin sebelum nie awak berbaik dengan saya "bersebab"...thesis~~
dulu dia berbeza dengan yang sekarang...
panggilan "sayang" dah tak ada....perkataan tu tak ada makna ke untuk dia?
ke hati nya dah berubah lepas kenal diri ini dengan lebih dekat?
ye..perubahan berlaku selepas dia menamatkan pengajian ijazah sarjana muda nya...
arrrggghhhhh tak tahu lah apa yang berlaku.....!!! >_<
sehingga saat ini...diri ini hanya mampu berteka teki dan mendiamkan diri...diam seribu bahasa..
setiap kali dia di depanku....mulut terkunci...tertutup rapat...idea terbang jauh...menghilang tanpa dikesan..
aku bukan diri aku....
sekian.
*otak bercelaru...tak tersampai apa yang ditulis dalam nie sebenarnya.

Tuesday, September 3, 2013

sebak


Assalamualaikum all....
Harap semuanya dalam keadaan sihat hendaknya...amin...
Post ari nie about "sebak"..
kenapa? kenapa? kenapa?
sebabbbbb...wechat!!
wechat punya pasal la diri ini jadi sebak...
bukan wechat problemmaaaaa...tapi kawan kawan dalam tu la wat sebak...
sumpah aku rindu saat kami bersamaaa....
sembang banyak...hehe...semua nak good good je sembang...
susah senang kami bersama...tawa tangis...hah hamek ayat tu! XD
Macam ayat kat atas tu cakap....ye...diri ini akur....
diri ini kene kuat...jangan selalu pandang masa silam.....
mereka sahabat terbaik yang pernah diri ini miliki...dan diri ini juga sedar tak semua yang kita miliki akan kekal bersama selamanya....
aku doa semoga mereka berjaya mencapai cita cita yang dihajati..
semoga Allah pertemukan kita suatu hari nanti...amin..

Sunday, August 18, 2013

really need someone T_T


Assalamualaikum semua...
how are you all??? hope sihat selalu....
sebelum memulakan coretan yang mengarut nie...saya nak mengucapkan...
SELAMAT HARI RAYA....
walaupon dah ke 11 ke 12 syawal..hehehe
tahun nie tak beraya sangat pon....
sebab? sebab cuti raya sekejap je oiii.....raya ke 5 dah masuk keje...
hahahaha...gila tak best kannnnn -_-
dah lah raya kat muar tak lame....kat shah alam pon aku patah kaki...
kereta mak rosak nakkkk!!!!
hadoiyaiiii....dugaan sungguh lah...
memang tak beraya lah mak nie oiii....sedih oii
orang lain ke sana ke sini....tapi kita...duduk umah je laaa...
makan kuih raya sendiri....
sedih sedih sedih... T_T

ape kene mengene tajuk ek? hahahaha
kalau kat muar ayah ada nak tengok tengok kan kete aku....
tapi kat sini??? adoiii...
nie yang nak cari laki nie....haaaa
ada sesape sudi nak jadi laki aku tak?? hahahaha XD
mereng dah...
ok lah...nak sambung makan kuih raya sendiri...
bye~~

Tuesday, August 6, 2013

Hari Raya XD


Assalamualaikum readers ku yang disayangi...(amboi ayat!..)
Hari nie last kerja....eh eh..doesnt mean i wanna quit from Enem Corp laaaa....
maksudnya disini last untuk minggu nie sebelum menyambut hari lebaran... XD
sebenarnya tahun nie tak ada mood nak raya pon...seriously...
sebab? sebab tahun nie kene bagi duit raye...saya tak dapat dah duit raye...hahahaha XD
No nO NO laaaa.....just because im not prepared anything for the lebaran day kot..
so tak ada mood lah nak beraya plus tahun nie kan jauh dari family...
preparation done by myself...so tak best....!
selalu shopping dengan my mom and sis...but this year, tak ada shopping weiii!!! -_-
but still im happy...sebab nyaaaaa hari nie balik Muar for 5 days...yey!! ^_-
elak tak nak balik shah alam dah ahad petang tu..hehehe...
enough story about lebaran....

Another story pasal diri ini dan seorang hamba Allah nie...
Kami gaduh...bukan bercakar ke bertumbuk ke...just only one word, and kami tak bertegur...
Me...who started it at the first place...huhu -_-
Me...yang tak tegur dia and tak pandang langsung muka dia.... -_-
terukkk nya lah kau nie sueee!! (>,<)
sebab geram and tak dapat tahan amarah...im failed to control it..
Astaghfirullahalazim....
bukan nak story bende tu sebenarnya....kami kan tak bertegur...okayyy...
dan-dan lah semalam 1 ari tu asyik dok kene ngadap muka dia je....can u imagine?!
dah la marah kat hamba Allah tu, tapi u kene ngadap muka dia time kerja?! gosh!
tak ngadap muka dia, kene pulak bercakap dengan dia....
tak cakap dengan dia, kene pulak tinggal message from client untuk dia....
haaaaa...nampak tak.......macam tak dibagi peluang kami tak bertegur....
ahhh! be professional....gituuuu  XD
habis cerita semalam, hari nie pula....
dia cuti hari nie...i thought im free from his name or what ever related to him lah...BUT!!!
pagi-pagi lagi nama dia dah terngiang-ngiang kat telinga saya yeeee....got call for him..
so sad okay...baru nak lapangkan jiwa..tak nak pikir..huhu
hope tak ada lagi lah i will hear his name or so what ever about him....
time okay tak ada pula kami digandingkan bekerja bersama...hah! ayat kau tak ada cun lagi dah kannn...
time tak okay nie lah name disebut lah, dikaitkan lah, ape-ape je lah...letih...
i know i should ask for apologize...said im sori...i will think about it...(jangan tiru perangai macam nie okay..ini amaran keras!
ok readers, see you next entry...
Assalamualaikum.




Monday, August 5, 2013

suka to benci


Assalamualaikum,

Hari ni tak ada mood sebenarnya....not in my mood in english..huhu
tapi di sebabkan dalam ofis and dalam waktu kerja.....buat-buat lah ada mood...
dalam tak ada mood nie lah banyak keje...kene deal dengan manusia...
kena menggunungkan lah sisa kesabaran yang sedia ada memang dah surut....huhuu

orang tua-tua pernah cakap.....
kalau suka, jangan suka sangat! nanti bertukar jadi benci!
kalau benci, jangan benci sangat! nanti bertukar jadi suka!

apa yang aku nak cakap......pulaaaak
ye aku sokong dengan orang-orang tua tu.....!
at first, i love + i like.....suka sangat kannnn....!
tapi sekarang....im starting to hate that person....
sikit-sikit rase benci tu datang......

ok...itu sahaja untuk sekarang...
Assalamualaikum.

Saturday, July 27, 2013

boring weekend


Assalamualaikum readers,
tengok title blog dah taw kan ape yang saya nak story mory...hahahaha....
WEEKEND YANG MEMBOSANKAN!!!! arrrggghhhhhhh  (>,<)
duduk rumah without activities....can u imagine? mati keras oi kat rumah nie...
TV ade...tp tak boleh pakai....owner cakap nak masukkan ASTRO...
but untill today, jangan nak kate ASTRO, bayang orang ASTRO pon tak dakkkk! huh!
she said, orang ASTRO yang problem....ah! tak tahu mane yang betul nieeeeee...

Another story is about me and my old friend...my best friend i can describe who he is (maybe)....
dulu kami selalu jugak la contact and keep in touch...but not now...
i feel like i'm alone without him...huhu.... 
macam pakwe aku pulak nak selalu contact kannnn...hahahaha XD
bukan macam tu maksud nyeee....saya selalu share story dengan dia...
not even happy thing...bad and sad thing also i will share with him.....
seriously miss him... =(
nowadays i just can feel he change a lot! tak macam dia yang saya kenal 3 tahun lepas...
OH GOD! 3 years already?? cant believe it!...cepat nya masa berlalu....ke lebih dari 3 tahun saya kenal dia eh?? hahahaha....
maybe perasaan saya sendiri kot....or saya terlalu banyak pikir yang bukan-bukan...
ahhhh!!! tak tahu lahhhhh!!!!

lastly...bye readers...



Thursday, July 18, 2013

update


Assalamualaikum readers...
lame sangat lahai tak menjengahkan muka kat blog nie....ish2...
kesibukan duniawi la menyebabkan saya lame meninggalkan blog nie haaa....
last update pasal keje kan...konon-konon nak wat business sendiri kan...
hahahaha! berangan lebih..
mane ade modal wei...kan baru abis belajar....haih...
alhamdulillah rezeki saya ada di petaling jaya...PEEEE JAAYYYYYY (short form katenyeeee) XD
dapat offer keje dari sorang member...dia bagi tahu ada jawatan kosong kat company dia keje...
i just send resume and suddenly i got a call for interview!
fuyoooo...gile cepat kan...
hari nie antar resume esok dah call untuk interview... XD
macam-macam dugaan lah...panjang sangat nak cerita nanti....
lastly memang dah tertulis yang saya akan bekerja dibawah syarikat yang berdaftar atas nama....................................
ENEM CORPORATION SDN BHD
as 
SALES ADMIN ASSISTANT....hah!
di situ la bermula nya hidup sebagai pekerja setelah meninggalkan zaman belajar.....
hamboiiiii.....macam bagus je...hahahaha....what ever!
so kehidupan jadi semakin busyyyyy.....nak update blog nie pon susah sikit la kan...
hahahaha...ok la...lastly...take care wahai readers ku......
Assalamualaikum =)

Monday, May 6, 2013

1st time ^_^

Assalamualaikum readers....
fuyoooo lame gileee seyh tak tulis kat blog nie...hahahaha... =D
almaklumlah kesibukan duniawi....ish2....
semalam adalah hari penting untuk rakyat Malaysia iaitu hari penentuan siapa yang bakal memerintah negara kite nie kan...
and for the first time....AKU MENGUNDI bebbb!! hahahaha...
bangge plus mengigil nie nak pegi mengundi....hehehehe...excited terlebih kannnn.... >_<
alhamdulillah semua nya berjalan lancar dan keputusan undi tu tidak mengecewakan...
syukur sangat2.... ^__^
bagi yang tidak berpuas hati dengan keputusan tersebut sila lah muhasabah diri balik...
bak kate sorang kawan saya....

"Suara rakyat sudah terbukti..terime seadanya..jgn lupa kita dulu sekola kerajaan..university kerajaan..kalo xde sume tu aku sndri xdpt ape yg aku ade sekarang..syukur Alhamdulillah..mse utk mngenang budi n berfikir utk ank2 kte yg mndatang..dulu kini dan selamanya.."

so sebagai rakyat Malaysia, saya dengan bangga ingin menyatakan saya sokong BN...saya berterima kasih sangat2 pada kerajaan kerana banyak membantu....bagi yang tidak sedar lagi...sedar lah anda...tanpa bantuan itu anda adalah bukan sesiapa....especially to malay...bursyukur lah anda...banyak sangat bantuan yang kerajaan dah bagi....kalau semua nak free memang lah tak maju2 kita nie....agak2 la yee....sedangkan anda berbuat sesuatu pon nak berbayar....
so fikir2 kan lah wahai kamu2 sekalian....

maaf sekiranya entry kali nie agak ke arah politik....cuma rase kesal dihati ini muncul sebab pendirian rakyat Malaysia yang rapuh...mudah goyah....sekian...

**peace no war.... ^_^

Wednesday, April 3, 2013

new planning


Assalamualaikum semua =D
ape kabar readers2 saya?? hehe...aik...macam happy je saya nie?
ofcoz laaaaa! sebab nye i have a new plan....for my life! wow! macam hebat je bunyi...hihi...
lepas ape yang jadi before2 nie...about my job...finally i decide nak buat business sendiri....huh?!
yes...do a business is my dream....dah lame ade cite-cite nie...cume nye tak tahu nak wat business ape before nie...but now...i know what to do....hehe...
after discuss with my parent....mereka sangat menggalakkan idea saya nie....Alhamdulillah ^_^
sampai bile nak harap kan kerja dari orang yang belum tentu dapat...baik saya create kerja sendiri...and Insya-Allah i will open opportunity to others...hire them as my workers...am i right??? hehe...berangan jap... XD
lagi pon ape gune sijil degree and diploma yang ade kalau tak mampu nak di gune untuk create kerja sendiri....tak kan ade sijil-sijil tu tapi cume nak kerja bawah orang....
nope!
i am a BOS!... i will make sure my dream come true! Insya-Allah....
so readers....pray for my success.... Insya-Allah if jadi...blog nie akan jadi tempat saya iklan kan produk saya....hope impian nie berjaya dilaksanakan...amin...
lastly, thanks for those read my entry....blog yang merepek nie...hehe...see you next post readers =)

Thursday, March 28, 2013

hari ke 5


Assalamualaikum readers,
hari nie merupakan hari ke-5 saya di bandar dato onn....kejap je kan dah nak genap seminggu....
hati still tak tenang sebab hal yang lalu tu....and now terase diri nie menyusahkan orang lak...huhu...
lame2 kat sini pon tak buat ape....nak keluar tapi tak ade transport....membe ramai kat sini tapi semua ofcoz la busy dengan kerja....haih... -_-
dari hari first until now, tugas nye menjage anak2 kecik..anak pakcik dan makcik ku....bosan -_-
kepale ligat berfikir.....ape nak jadi dengan aku nie....hape pon tak de...kerja memang tak la nak ade lepas yang hari tu kan....
lepas nie nak gune duit....tak kan nak minta mak bapak lagi....ade ijazah pon tak gune tak pat tolong mereka...hurmmm....
buntu nyeeee T_T
bye...mood = SEDIH...

Wednesday, March 27, 2013

unemployed again =(


Hai readers, meet again....
dah lame tak update blog....macam2 dah jadi....and at the end, i'm unemployed again...huhu.. 
so sad.... T_T
kenape? haih...rase macam tak tau nak story dari mane....tapi yang penting, i'm UNEMPLOYED NOW!!!!
everything was smooth at Kuala Kangsar....until saya di "postingkan" ke Skudai, Johor....
disebabkan faktor keselamatan saya terpakse berhenti even belum pon memulakan langkah ditempat baru...REDHA adalah jawapan untuk keputusan dan situasi ketika ini....
mungkin ada yang beranggapan saya lemah dan tak cube pertahankan kerja tu, but saya ada alasan kukuh dari terus buat ibu and ayah rase risau dan tak boleh tidur malam....
ye...saya mengaku, i love that job even bagi sesetengah orang, tak sesuai dengan kelulusan yang dimiliki...but u know what, saya selesa start dari bawah, so i know the flow....i can get the experience...plus i'm an average person, saya mengaku sejujur2 nya....bukan merendah diri, tapi SEDAR DIRI....
ok lah readers, sampai sini dulu luahan kesedihan.....see you next time with fun and happy entry... Insya-Allah... ^_^